TENA ProSkin Flex för hudhälsa och effektivare vård

Sortimentet TENA ProSkin är särskilt utformat för att ha en positiv inverkan på hudhälsan hos de som lever med inkontinens. Som en del i detta erbjuder TENA ProSkin Flex trippelt skydd för läckagesäkerhet och en torr och mjuk känsla – som bidrar till att hålla huden frisk. 

Enligt vår forskning håller 90 % av vårdpersonalen som testar produkten med om att den hjälper till att hålla vårdtagares hud torr (1). En ergonomisk design med justerbara bälten bidrar till effektivitet och ger bättre stöd för vårdgivare i deras fysiskt krävande arbete. Forskning visar att TENA ProSkin Flex reducerar vårdgivares belastning i ländryggen i samband med produktbyten jämfört med allt-i-ett-produkter och tvådelade produkter, eftersom det ger möjlighet till snabba och enkla byten både stående och liggande (2).

ProSkin Flex

Förbättra vårdkvaliteten med TENA ProSkin

TENA letar ständigt efter nya sätt att hjälpa dig att förbättra omvårdnaden. Vi utvecklade TENA ProSkin utifrån förståelsen att bevarad hudhälsa är en viktig del i inkontinensvård. Våra absorberande produkter har utformats för att hålla huden torr och låta den andas. Detta hjälper till att bevara hudens naturliga balans och bidrar till användarnas välbefinnande.

Äldre kvinnor i en korridor med en sköterska

Håller fukt borta från huden

Huden hos människor som lever med inkontinens kan komma i kontakt med fukt, vilket är en av de faktorer som påverkar huden och kan orsaka obehag och smärta. För att erbjuda snabb absorption och minskad risk för återvätning har TENA ProSkin Flex utrustats med FeelDry Advanced™, som hjälper till att hantera våt hud genom att transportera bort vätska från ytan för att hålla huden torr. En ytterligare barriär skyddar mot läckage. Eftersom produkten stödjer bevarandet av naturlig hudhälsa ska användaren kunna känna sig mer bekväma.

Bevarar hudens naturliga balans

För att stödja naturlig hudhälsa och erbjuda komfort och värdighet är TENA ProSkin Flex helt andningsbar. ConfioAir™ är en funktion som låter fukt dunsta från produkten och som täcker mindre av huden kring höfter och lår, vilket hjälper till att bevara hudens naturliga balans. Dess textilliknande sidor och baksida är skonsamma vid beröring så de känns mjukare mot huden.

Garantera en bekväm passform

TENA ProSkin Flex har ett justerbart ComfiStretch™-bälte som ger möjlighet till en kroppsnära passform för ökad komfort och ger bättre säkerhet vid läckage. För att det ska vara enkelt att använda har ComfiStretch™-bältet greppvänliga fästen som kan fästas fram och bak och som är helt justerbara för olika kroppstyper. Dess ergonomiska och lättanvända design innebär mindre böjningar för ryggen och minskar den fysiska belastningen för vårdgivare.

TENA Flex garanterar en bekväm passform

Tre steg till hudhälsa

TENA har utvecklat en trestegsmetod för hudhälsa för dem som lever med inkontinens. Flera år av expertis har gjort det klart för oss att dessa tre steg är de viktigaste principerna för att bevara en naturlig hudhälsa:

Håll torrt

Håll den torr genom att använda absorberande produkter från TENA ProSkin med funktionen FeelDry Advanced™

Rengör

Rengör med våtservetter och tvättkräm från TENA ProSkin

Skydda

Skydda genom att applicera barriärkräm från TENA ProSkin

Vårt TENA ProSkin Flex-sortiment

Referenser:

1Preference test reports: TENA Flex CGR. August 2017, Poland/Germany n=322TENA Flex PCG - November 2018 Sweden/Finland n=88
2J Wound Ostomy Continence Nurs. 2018;45(5):456-464.
3Essity Data on file 2017. Reference case: 50 dependent residents using 3 products per day 365 days per year