Vi uppgraderar TENA Flex – för bättre vård och ökad komfort

  En sittande äldre vårdtagare pratar med en stående vårdpersonal på ett vårdhem

  Vi på TENA letar alltid efter nya sätt att förbättra våra inkontinensprodukter för att göra omvårdnaden enklare och mer effektiv. När vi utvecklade vår senaste absorberande produkt tog vi därför inte bara användarnas behov i beräkning, utan även vårdpersonalens. TENA Flex är utformad för snabbare, enklare och mer ergonomiska byten för att underlätta för vårdpersonal som ställs inför allt större utmaningar i sitt arbete.

  Denna insikt har lett till nya och förbättrade TENA Flex. Förutom komfort, skydd och läckagesäkerhet tillhandahåller TENA Flex även två unika designinnovationer som gör produktbyten snabbare, enklare och mer ergonomiska än någonsin tidigare.

  Förbättrad med två unika nya designinnovationer

  En närbild som visar hur öppningsfliken FingerLift™ fungerar

  Smart FingerLift™

  Den första innovationen är den blå smarta FingerLift™-öppningsfliken. Öppningsfliken tillsammans med det vita bältet gör det enkelt att se var det öppnas. Förutom att fliken gör det enklare att öppna bältet så underlättar den också hanteringen och fixeringen av produkten.

  En närbild som visar det uppdaterade COMFIStretch™-bältets elasticitet

  COMFIStretch™ i uppdaterad design

  Den andra innovationen är det uppdaterade mjuka och elastiska COMFIStretch™-bältet som enkelt kan justeras efter olika kroppsformer. Bältet ger en säker och bekväm passform och hög läckagesäkerhet. Det fästs enkelt fram- eller bakifrån och den ergonomiska lättanvända designen innebär färre ryggböjningar, vilket minskar den fysiska belastningen för vårdpersonalen.

  En äldre vårdtagare vilar i en säng på ett vårdhem

  För effektivare vård och en bättre hudhälsa

  En produkt som vårdpersonal verkligen värdesätter

  ”Mjukare. Bältet är mer elastiskt. Den blå fliken gör det enkelt att öppna. Lättare att ta på. Skonsammare mot huden.” 1 

  Vårdpersonal, Italien


  ”Mer elastisk, fäster lika bra på olika kroppsformer, bättre på att kapsla in läckage.” 1 

  Vårdpersonal, Italien


  ”Lättare att använda, flexiblare, bekväm för användaren, lätt att få på plats.” 1 

  Vårdpersonal, Sverige  1. Baserat på en marknadsundersökning genomförd av Origo 2020 på kunder i Italien och Sverige

  En hand som håller i en liten jordglob med symbolerna för TENA Protects och förnybar el.

  Lämna ett bättre avtryck

  Vi har som avsikt att minska vårt koldioxidavtryck med 50 % till år 2030 genom vårt hållbarhetsprogram TENA Protects. 

  2020 tog vi ett enormt kliv genom att byta till 100 % certifierat förnybar el i alla fabriker i Europa. Detta har minskat koldioxidavtrycket från vårt sortiment med 6 % i genomsnitt. Men vi stannar inte där.

  En bild visar den förbättrade TENA Flex-förpackningen med Svanenmärkningen, symbolen för förnybar el och symbolen för förpackningar med minskat koldioxidavtryck.

  Hållbart paketerade

  Med TENA Flex har vi inte bara förbättrat vår produkt. Vi har även förbättrat vår förpackning för att få en mindre miljöpåverkan. 

  Vår nya plastförpackning innehåller 40 % återvunnen plast och dess koldioxidavtryck har minskat med 16 % jämfört med en 100 % fossilbaserad förpackning.

  Upptäck vårt produktsortiment från TENA

   

   

  Visa produkter
  Upptäck vårt produktsortiment från TENA