Förstå vad kontinensvård innebär

  Äldre kvinna promenerar med en sköterska

  Urininkontinens är mycket vanligare än vad man tror. Mellan 4–8 % av världens befolkning har någon typ av inkontinens. Det motsvarar cirka 400 miljoner människor. Enbart i Europa påverkas nästan 50 miljoner människor, vilket gör det viktigt att öka förståelsen och kunskapen för att bättre kunna möta de behov som personer med inkontinens har.

  Prevalensen ökar med åldern

  Sannolikheten för att få inkontinens ökar med åldern, men tillståndet kan även uppkomma som ett resultat av andra faktorer, såsom övervikt, barnafödsel eller neurologiska skador. På vår utbildningssida hittar du mer information och en guide till olika typer av inkontinens.

  Öka medvetenheten

  Inkontinens kan behandlas, ibland botas och alltid hanteras. Personlig vård bör sträva efter att öka människors livskvalitet och trygghet genom att behålla eller återställa kontinens eller hantera inkontinens med produkter tillverkade för detta syfte.

  Det första steget mot att få rätt vägledning och råd är att identifiera vilken typ av inkontinens personen har och vad som orsakar det. Med över 50 års erfarenhet inom kontinensvård erbjuder TENA inte bara produkter och tjänster, utan ger även människor nya möjligheter till ett bättre liv. Vi arbetar med dig för att skräddarsy kontinensvården så att den förbättrar människors livskvalitet. För tillsammans gör vi skillnad.

  Ladda ner vår lista över ​​​​​10 fakta som du bör känna till om inkontinens.