Hur du väljer rätt storlek på inkontinensprodukter

  En läkare diskuterar TENA ProSkin Pants med en äldre kvinnlig patient.

  Stor, liten eller mittemellan? Inkontinensprodukterna från TENA för män och kvinnor finns i flera varianter och storlekar. Det är viktigt att välja rätt storlek för att undvika läckage och kunna erbjuda komfort och god hudhälsa. Som vi nämner i artikeln hur du väljer rätt inkontinensprodukt bör du först göra en bedömning av vårdtagarens specifika behov och situation. Välj sedan den mest lämpliga inkontinensprodukten. Det är viktigt att valet av storlek baseras på korrekta mått för att kunna tillhandahålla optimal passform och omvårdnad, oavsett vilken inkontinensprodukt som ska användas.

  Ta vårdtagarens höftmått

  Använd ett måttband för att mäta vårdtagarens höft. Be vårdtagaren att ta av sig eventuella ytterplagg och se till att måttbandet ligger tätt kring höften.

  Välja rätt storlek

  När du har dina mått väljer du storlek baserat på den storlekstabell som finns för produkterna från TENA. Det finns även storlekstabeller för fixeringsbyxor som hjälper till att hålla inkontinensprodukten på plats.

  Här följer några skäl till varför det är så viktigt att välja rätt storlek och hur du uppnår optimal passform:

  • En produkt i rätt storlek och med lämplig passform sitter säkert på plats och tätt vid ljumskarna.
  • Tänk på att en större produkt inte nödvändigtvis är mer absorberande. Tvärtom kan detta öka risken för läckage om produkten till exempel inte sitter tillräckligt tätt kring benen.
  • För stora produkter kan även kännas skrymmande för vårdtagaren och kan påverka deras känsla av värdighet.
  • Om produkten däremot är för liten kan vårdtagaren känna sig obekväm och få skavsår.
  • Om vårdtagaren bär fixeringsbyxor som är för stora kommer inkontinensprodukten inte att sitta säkert på plats. Detta ökar risken för läckage och att produkten sitter obekvämt.

  TENA tillhandahåller bekväma produkter som håller torrt oavsett kroppsstorlek – så länge passform och absorptionsförmåga anpassas efter de individuella behoven.