Vanliga frågor

  Jag har en patient som har ett skydd, som inte fungerar bra. Skulle vilja prova ett TENAskydd på henne, men hur beställer jag prover från er?

  För individuell utprovning av inkontinensskydd fordras ibland att vårdtagaren får prov på skydd. Du kan antingen beställa prover genom att direkt skriva till oss. Tryck då på Kontakta oss längst ner på sidan.

  En av våra vårdtagare ska få ett för henne nytt TENAskydd. Ett Maxi-skydd som tar stora läckage. Vilken storlek ska vi välja.

  För att välja storlek mäter du vårdtagarens höftmått. Gå sedan in och titta på er Produktvalsguide från TENA, så ser Du det direkt. Har du ingen guide på din arbetsplats klickar du på Produktsortiment här på hemsidan. Där anges de olika modellerna och storlekarna.

  Visst hjälper det att träna?

  S.k. bäckenbottenträning hjälper mot ansträngningsinkontinens (läckage som uppstår när man hostar eller skrattar m.m.).Upp till 70 % av kvinnor med ansträngningsinkontinens blir hjälpta eller förbättrade med träning. Läs mer på träningssidan. Där ges också möjlighet att ladda ner Core-Wellness-träningsprogram. Broschyr i fickformat finns att beställa av oss, både riktad till kvinnor och män. Välkommen att skriva till oss på Kontakta oss och beställ material till din arbetsplats.

  Vart kan jag vända mig om jag har fler frågor än de som besvaras här.

  Då är du välkommen att skriva till oss under fliken Kontakta oss!

  Du kan också ta kontakt med din TENA-konsulent. Fråga den som är inkontinensansvarig på din arbetsplats, om du inte vet vilken person som är TENA-konsulent.

  Kan man använda vanliga bindor mot urinläckage?

  Det är inget vi rekommenderar. Urin är tunnare och läcker ut i större mängder än blod. Därför krävs en snabbare uppsugning för att hindra urinen från att läcka ut till kläderna.

  TENA´s Odour Control motverkar utvecklingen av oönskad lukt, och finns på TENA Lady-skydden och TENA Men-skydden . TENA:s skydd har utformats särskilt för att hantera urinens unika egenskaper, så att den som bär skyddet kan känna sig torr, trygg och säker och skyddas från hudirritationer. De innehåller inte parfym eller lotioner.

  Var kan man köpa TENA skydd? Jag är förskrivare, och får ibland denna frågan. Vissa personer vill köpa sina skydd, till sig själva eller sina anhöriga.

  De mindre TENA-skydden finns att köpa i dagligvaruhandeln och på apotek. Det gäller då TENA Lady - från storlek MiniMagic till Normal - och TENA Men. Om du klickar på Försäljningsställen, får du mer information.

  TENA butiken säljer de allra flesta TENA produkterna till privatpersoner. Klicka på "Inkontinens" på den förstasidan, så ser du hela det sortimentet. Där finns också en uroterapeut, som svarar på frågor om inkontinens.

  Jag arbetar på en avdelning med 12 vårdtagare. Jag har hört att man kan få kort som sätts på väggen som talar om vilket inkontinensskydd personerna ska använda. Hur får jag tag i dessa kort och hur mycket kostar de?

  Omvårdnadskortet används på särskilt boende och talar om vilket skydd som ska användas av respektive vårdtagare, när det byts och om personen har toalettassistans.

  Vanligast är att man fäster det på insidan av en dörr eller på toalettväggen, så att det är lätt att läsa. På korten kan man sätta symboler för de olika skydden, eller skriva direkt med penna.

  Kort och symboler beställer Du från oss. De är gratis och skickas i ett kuvert på posten till Din arbetsplats. Beställ dem på hemsidan.

  Träna Din bäckenbotten-broschyrerna är väldigt populära. Vi behöver beställa fler.

  Klicka här för att beställa fler.

  Finns det några byxskydd i TENA-sortimentet?

  Ja det gör det: I vårt sortiment heter de TENAPants.

  De finns i fem olika uppsugningsnivåer och olika storlekar. TENA Pants Discreet, Normal, Plus, Super och Maxi. För att hitta rätt storlek är det viktigt att ta ett höftmått på användaren.

  Dessa skydd förskrivs i många landsting som kostnadsfria hjälpmedel. Kontrollera om de är upphandlade hos er. De säljs också via vår webshop, tenabutiken.

  Var slänger man de använda TENA skydden?

  TENA-skydd får liksom vanliga bindor inte kastas i toaletten, utan ska slängas i soptunnan eller i en särskild behållare för sanitetsskydd där sådan finns. De ska inte komposteras utan läggs i hushållssoporna som går till sophantering.