TENA breathable technology helps maintain skin health

  1600x500-tpw-skin-hand.png

  TENA främjar hudhälsa med teknologi för andningsbarhet

  Våra undersökningar visar att inkontinensprodukter med andningsbarhet kan öka livskvaliteten och välbefinnandet, särskilt hos äldre. TENA® ConfioAir™ teknologi främjar hudhälsa och är helt andningsbar. Så här fungerar det.

  Hudhälsa och inkontinensvård har en naturlig koppling. Om luften inuti en inkontinensprodukt blir för fuktig kan det leda till friktion, förlust av celler och tillväxt av mikroorganismer. Andningsbarheten hos våra produkter gör att fukten dunstar samtidigt som läckage kan fångas upp på ett effektivt sätt.

  Utformade med äldre i åtanke

  Vår hud blir tunnare, mer ömtålig och tar längre tid att läka när vi blir äldre. Därför är andningsbarhet särskilt viktigt inom äldreomsorg. Äldre människor behöver ofta använda inkontinensprodukter under hela dagen. Det här gör att deras hud riskerar att absorbera för mycket fukt.

  Vi utvecklade ConfioAir™ teknologin för andningsbarhet så att huden kan bevara sin naturliga fuktbalans. Våra undersökningar visar att hela 88 % av våra vårdgivare tycker att TENA Slip med ConfioAir™ inte bara känns luftigare utan även hjälper till att främja hudhälsa.

  Utformade med äldre i åtanke

  Så här fungerar vår teknologi för andningsbarhet

  ConfioAir™ teknologin för andningsbarhet har en superabsorberande kärna som är täckt av ett insläppsmaterial. På produktens baksida finns ett mikroporöst spärrskikt som låter ånga dunsta igenom samtidigt som fukt kapslas in. Vid ett läckage rinner urinen igenom insläppsmaterialet och kapslas in av superabsorbenterna och stannar där, även om användaren sitter ner.

  När en inkontinensprodukt används skapas ett mikroklimat mellan huden och produkten. Detta mikroklimat påverkar hudens fuktighet. Om luft inte kan flöda igenom produkten kan huden absorbera för mycket vätska och bli ömtålig.

  Så här fungerar vår teknologi för andningsbarhet

  1. Hud

  2. Mikroklimat

  3. Lager mot huden

  4. Absorberande lager

  5. Andningsbart yttre lager

  Bättre hudvård med produkter från TENA

  Utöver att använda andningsbara inkontinensprodukter bevaras hudhälsa bäst genom förebyggande och goda hygienrutiner. Vi har ett sortiment av produkter som kan kombineras för att skydda känslig hud.

  För bästa resultat, se till att:

  • Rengöra huden med TENA Tvättkräm
  • Återfukta med TENA Hudlotion
  • Skydda med TENA Barriärkräm
  • Använd ConfioAir™ teknologi för andningsbarhet med rätt passform