Trängningsinkontinens hos kvinnor

Stock photo - Posed by model.

Två äldre kvinnor njuter av utsikten på en strand
Är du en av dem som alltid skannar av varje ny lokal för att ta reda på var närmaste toalett finns? Känner du ett ständigt behov av att kissa, även om du precis varit på toaletten? Vaknar du flera gånger per natt på grund av att du behöver gå på toaletten?
 
Det ständiga, och alltid plötsliga, behovet av att kissa, som kan leda till ofrivilliga urinläckage, kallas för trängningsinkontinens. Det kan även kallas att ha en överaktiv blåsa med oavsiktliga läckage. Den exakta orsaken till denna typ av urinläckage är inte känd, men man tror att receptorerna i urinblåsans muskel skickar felaktiga signaler till hjärnan, där den anger att blåsan är fullare än vad den egentligen är. 
 
Det finns ett antal saker som påverkar trängningsinkontinensen, bland annat att dricka för mycket eller för lite, urinvägsinfektion, förstoppning och läkemedel. 
 
För att hantera trängningsinkontinens kan du prova att:
 
  • dricka mer eller mindre än vad du brukar göra
  • undvika att dricka kaffe, svart te och energidrycker eftersom de kan skapa irritationer i urinblåsan 
 
De flesta kvinnor hanterar symptomen från trängningsinkontinens med bindor eller absorberande engångsunderkläder. Vi på TENA har lagt ner många år av forskning och utveckling på att skapa produkter som får dig att känna dig trygg och säker. Vår unika teknik för snabbt bort urinen från ytan och in till kärnan, där den sedan kapslas in. Besök vår produktsida för att hitta det som passar dig eller för att beställa ett gratisprov.