6 tips för att hantera inkontinens vid träning

Att leva med innebär en hel del utmaningar. Träning är en av dem. kan inträffa var som helst och när som helst för kvinnor i alla åldrar. Oavsett om du är på en yogaklass, lyfter vikter på gymmet eller är ute och joggar. Men du behöver inte låta det stoppa dig från att få den motion du behöver.  

Varför kan jag inte hålla tätt när jag tränar?

när du springer eller motionerar beror vanligtvis på . kan också inträffa när du skrattar, nyser eller bara ställer dig upp. Alla aktiviteter som kräver fysisk ansträngning, även om det är oavsiktligt, kan orsaka det. Det kan drabba kvinnor i alla åldrar men är vanligast efter en graviditet. Här kommer några praktiska tips för att hantera urinläckage när du tränar så att du kan fortsätta vara aktiv. 
 
1. Stärk din bäckenbotten med knipövningar 
 
, eller knipövningar, är ett av de effektivaste sätten att förbättra och bibehålla funktionerna i tarmar och urinblåsa. En svag bäckenbotten kan göra dig mer mottaglig för ansträngningsinkontinens när du tränar. Men med bara fem minuters bäckenbottenträning per dag kan du minska din inkontinens avsevärt. Ta del av vår steg-för-steg-guide här nedanför eller ännu bättre – ladda ner vår app för att träna bäckenbotten.  
 
2. Håll koll på vad du dricker 
 
Även om det är viktigt att behålla vätskebalansen, särskilt när du tränar, bör du undvika drycker med koffein (t.ex. kaffe, läsk, te) före träning. Koffein kan leda till urinträngning och fler besök på toaletten. 
 
3. Använd pessar eller tampong 
 
Genom att använda tampong får urinröret ett stöd som kan förhindra läckage vid ansträngningsinkontinens. Det kan även mildras av ett pessar som vanligtvis används av kvinnor med bäckenframfall för att hålla framfallet på plats och till viss del av intravaginala enheter. 
 
4. Skydda dig med inkontinensbindor eller byxskydd 
 
Våra diskreta inkontinensprodukter ger dig självklart det bästa möjliga skyddet mot läckage och oönskad lukt, så att du tryggt kan fortsätta springa på löpbandet. 
 
5. Träna upp urinblåsan på nytt
 
Ta kontroll över din urinblåsa genom att inte gå på toaletten varje gång du känner urinträngning. Precis som andra muskler i din kropp så behöver urinblåsan träning. Försök att dra ut på tiden mellan toalettbesöken och arbeta dig långsamt upp till längre tidsintervaller.  
 
6. Töm urinblåsan  
 
Om du upplever urinläckage när du motionerar kan du försöka att göra det till en vana att tömma din urinblåsa innan du kör igång. Genom att välja livsmedel som är snälla mot ditt matsmältningssystem kan du också undvika gaser och känna dig mindre uppsvälld före träningen.  

Vad du än gör - sluta inte motionera.

Som du märker finns det många sätt att hantera dina läckage på och fortsätta leva en aktiv livsstil. Genom att ändra några av dina vanor och använda skyddande inkontinensprodukter kan du känna dig trygg att göra vad du vill och vara den du är.