Margareta, 60, om att leva med inkontinens

”Jag tyckte att det var svårt att leva i nuet”

Margaretas berättelse

”Jag är en 60-årig kvinna som älskar att campa och grilla med vänner. Jag trodde aldrig att skulle kunna påverka min passion för friluftsliv på ett sådant negativt sätt. Till och med mer enkla nöjen, som att läsa min favoritbok på verandan, blev jobbigt. Jag brukade alltid se fram emot att få tillbringa helgerna ute i det fria, att få uppleva den där känslan av äventyr, men tyvärr så förändrades den känslan radikalt. Jag hade svårt att leva i nuet på grund av att jag hela tiden var tvungen att hålla utkik efter närmaste toalett. Jag upptäckte att mina läckage orsakades av den strålbehandling som jag var tvungen att gå igenom under min kamp mot cancern. Jag kan stolt säga att jag vann den kampen men snart ställdes jag inför en ny utmaning: urinläckage.
 
I min desperata jakt på en lösning pratade jag med en nära vän som också hade fått besvär med urinläckage på grund av strålningsbehandlingar. Hennes onkolog hade berättat för henne om inkontinensbindor som var specialdesignade för alla typer av läckage. Hon föreslog att jag skulle prova TENA.
 
Men jag sköt upp beslutet om att pröva bindorna under en tid eftersom jag inte var säker på om de verkligen var rätt lösning för mig. Men i min kamp med att försöka ta tillbaka kontrollen över mitt liv så följde jag min väns råd och beställde ett gratisprov från TENA. Jag insåg det inte då men jag hade hittat en ny reskamrat! Jag var imponerad över hur andningsbar och diskret produkten var. Och jag kunde bege mig ut på vägarna utan att behöva oroa mig för att läckagen skulle sinka mig. Och viktigast av allt: Jag både såg och kände mig ren och fräsch när jag kom fram till mina resmål. Tack vare TENA kan jag fortsätta att ta mig ut på nya äventyr.
 
Nu när jag lagt cancersjukdomen bakom mig och jag har återvunnit min frihet är jag glad att jag drog nytta av de hjälpmedel som finns därute, som till exempel TENA. De gör att jag kan vara den utåtriktade och drivna kvinna som jag är.”