Inkontinensskydd för Kvinnor – Hur Ofta Ska De Bytas - TENA

Om du har problem med oförutsägbara läckage på grund av är det viktigt att du använder rätt produkter. TENAs bindor erbjuder ett utmärkt diskret skydd mot läckage och oönskad lukt. Här följer några enkla råd om hur ofta du ska byta bindorna på dagen och natten och hur du behandlar hudirritation.

Hur många gånger ska bindorna bytas?

Vi rekommenderar att du byter din binda tre till fem gånger per dag. Men alla kvinnor är unika, så det kan variera beroende på faktorer som hudens status, hur mycket läckage du upplever och vilken typ av produkt du använder.
 
Det viktigaste rådet är att du alltid ska byta inkontinensprodukten innan den överstiger sin absorptionskapacitet. Då slipper du oavsiktliga läckage och förhindrar hudhygienproblem som kan leda till oönskad lukt, dermatit och infektioner.
 
Ditt skydd ska vara individuellt anpassat för dina behov. Det är viktigt att välja rätt storlek, absorptionsnivå och typ av skydd. Se även till att det har en kroppsnära passform och sitter bekvämt kring ljumskarna. Och kom ihåg att oavsett livsstil och behov av absorptionsförmåga så har TENA det rätta skyddet för just dig.
TENA Discreet Mini och TENA Silhouette Noir Mini

TENA Bindor

Produkter som håller dig torr och säker - dag som natt. Utformade för säker och bekväm passform med ett enastående skydd.

Varför byter vissa kvinnor torra bindor?

Alla inkontinensprodukter från TENA är bekväma, absorberande och kontrollerar oönskad lukt. Men alla kvinnor är unika och om du lever ett aktivt liv kan du behöva byta din binda oftare.
 
Även om det inte har inträffat ett läckage kan ett byte göra att du känner dig säker och bekväm. Lyssna på din kropp och gör det som känns bäst. Kom bara ihåg att hålla huden i underlivsområdet rent och skyddat med rätt produkter.

Hur behandlar man hudirritation?

Långvarig exponering för fukt kan försvaga huden. Det är därför viktigt att byta inkontinensskyddet innan absorptionskapaciteten överskrids. Ta hand om eventuell hudirritation genom att varsamt rengöra området med lämpliga produkter och sedan torka av med en handduk. När området är rent och torrt, applicerar du en vårdande barriärkräm. Kontakta vårdcentralen om irritationen kvarstår.

Ska inkontinensskydden bytas under natten?

God sömn är viktigt för hälsan och inkontinensprodukten ska bidra till en ihållande sömn i stället för att avbryta den.
 
Det viktigaste för att uppnå en bekvämare sömn är större absorptionsförmåga. TENA Discreet Normal Night med trippelt skydd och extra absorptionsförmåga när du ligger ner håller dig torr så att du kan känna dig säker och trygg hela natten.

Du är inte ensam

hos kvinnor är normalt och mycket vanligt. Trots detta omges inkontinens fortfarande av sociala stigman. På TENA strävar vi efter att bryta dessa negativa uppfattningar och sprida kunskap för att öka acceptansen kring ämnet. Om du lider av inkontinens men inte har vågat kontakta en läkare än, vill vi påminna dig om att det inte är något fel med att be om hjälp. Det är snarare ett tecken på styrka. Det kan även kännas skönt att lätta på hjärtat för en närstående.
 
Med rätt produkter är du redo att ta dig an dagen utan att behöva oroa dig för läckage. Tänk på att alltid byta skyddet innan det blir för blött och se till att hålla underlivsområdet torrt, rent och skyddat. På så sätt håller du huden frisk och får bättre kontroll.

Relaterade artiklar