Hur man hanterar läckage under klimakteriet

Det finns många förmåner med att bli äldre. Den livserfarenhet du samlat på dig ger dig ofta ett gott självförtroende och vetskap om vad som är viktigt i livet.  Du kanske har fullvuxna barn och får tid att göra allt det där som du fick skjuta upp medan du uppfostrade dina barn eller under den hektiska tiden i början av din karriär? Nu är det äntligen dags att ta upp den där hobbyn eller åka på de där resorna du drömde om. Låt inte hindra dig från att göra allt detta!
 
Många kvinnor upplever problem med urinläckage under klimakteriet. Det finns tecken på att hormonförändringarna, och då i synnerhet den minskade nivån av östrogen, påverkar magmusklerna och får urinblåsan att ändra position. Detta kan i sin tur leda till urinläckage. Dessutom kan vävnaderna i slidan och urinvägarna bli torrare, tunnare och mindre elastiska med åren. Som om det inte vore nog med värmesvallningarna, eller hur?! 
 
Men som tur är behöver inte läckage under klimakteriet inte hindra dig från att göra precis det du vill. Det enda du behöver är rätt information och lämpliga skydd. Här följer ett par tips om hur du kan hantera under denna övergångsperiod: 
 
  • Östrogenbehandlingar i form av salvor och slidpiller kan hjälpa dig att hantera symptomen under . Fråga din läkare om vilken behandling som passar dig bäst.  
  • Lägg till ett par knipövningar i din dagliga rutin. Ett par minuters träning av bäckenbotten varje dag kan minska risken för läckage, eller få dem att upphöra helt.

Utforska de tunna trosskydden från TENA

Mer information