Rätt produkter för god omvårdnad

Inkontinensbesvär kan få barn att känna sig generade och ängsliga. Därför är det viktigt för föräldrar eller vårdgivare att inte bara hitta en lösning som får dem att hålla sig torra, utan även en som hjälper dem att stärka sitt självförtroende och som får dem att känna sig glada och normala.  Vi har skapat denna guide för att hjälpa dig att förstå vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa inkontinensskydd till ditt barn.

Torrhet är nyckeln

Läckage är ofta en av de främsta orsakerna till bekymmer för barn och därför är det viktigt att välja produkter med effektiv absorption, så att de kan känna sig glada och trygga. Vårt TENA sortiment för barn har FeelDry™ teknologi som snabbt suger upp urin från huden, så att du kan känna dig säker på att ditt barn får uppleva en torr och bekväm känsla. 

Hitta rätt produkt

Urinläckage kan i sig få barn att känna sig generade. Därför vill de inte känna att de måste bära något som betonar detta. Välj en produkt som ger rätt passform för deras behov, baserat på deras: 
 
  • Ålder
  • Storlek – mät runt magen och benen
  • Inkontinensnivå – hur stort läckaget är 
  • Aktivitet – en produkt för dagliga aktiviteter jämfört med en för vila och sömn
 
Detta innebär att du inte alltid måste köpa den produkt som har störst uppsugningsförmåga, och du behöver eventuellt använda olika produkter på dagen och natten. När ditt barn växer kan det handla om att byta mellan Libero-blöjor och TENA-byxskydd. Detta kan hjälpa ditt barn att känna sig lite mer som en vuxen, eftersom produkten ser ut och känns mer som underkläder.
 
Luktneutraliserande ämnen är en annan mycket effektiv funktion som hjälper till att säkerställa att ditt barn kan ha en bekväm och fräsch känsla, även om olyckan är framme.

Var snäll mot huden

Hudvård är också ett viktigt område att tänka på när det handlar om inkontinens. En hälsosam hudvårdsrutin, med allt från våtservetter som rengör och återfuktar till att byta ut tvål mot skonsam tvättkräm, kan vara till hjälp för att hålla barnets hud fri från onödiga irritationer.
 
Du kan läsa mer om produkter som kan vara förmånliga för ditt barn genom att gå till TENA hudvårdssortiment i vår webshop.

Extra skydd på natten

En investering i ett madrasskydd som sängunderlägget från TENA kan hjälpa till att minska allas stress och bekymmer med sängvätning. Bädda barnets säng genom att lägga på ett underlakan, sedan madrasskyddet och till sist ännu ett underlakan. Då går det lätt att byta sängkläder mitt i natten – allt du behöver göra är att byta de två översta skikten. Det är också en god idé att ha en ren pyjamas till hands.