En bättre nattsömn för dig och dina närstående

En god nattsömn är viktigt för dina närståendes hälsa och även för dig. Men när du tar hand om en äldre person med är det inte alltid lätt att få en hel natts sömn. Därför har vi utvecklat TENA ProSkin Pants Night med Lie Down Protection – särskilt utformade för att säkerställa en bättre nattsömn för de du bryr dig om och för dig själv.  
 
Sömn är lika viktigt som kost och motion för din och dina närståendes hälsa. Regelbundna perioder av oavbruten sömn krävs för att kroppen ska kunna återhämta sig, reparera muskelvävnad och producera hormoner. Sömn ökar dessutom vår koncentrationsförmåga, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och stärker vårt immunförsvar.  
 
Hög ålder ökar de risker som nattliga toalettbesök på egen hand innebär. Forskning1 som utförts på fler än 400 fall bland patienter på sjukhus som var över 60 år visade att mer än 1/3 av alla fallen var relaterade till toalettbesök och nästan hälften av dessa inträffade på natten. Studien visade också att majoriteten av fallen inträffade på grund av brist på tillräcklig assistans.  
 
Hemförhållanden kan naturligtvis se mycket olika ut. Men det är ett faktum att brådskande nattliga toalettbesök utan assistans medför en risk för äldre personer. Det finns en mängd saker en vårdgivare kan göra för att minska riskerna och en bra nattrutin är avgörande. Att ha på sig en tillförlitlig TENA produkt kan också ge din närstående trygghet så att hen slipper ha bråttom till toaletten på natten och lugnt kan invänta assistans. 
 
TENA ProSkin Pants Night är speciellt utformade för att användas nattetid. Ömtålig hud hålls torr och skyddas under längre tid med 16% bättre absorptionsförmåga baktill2, där det behövs som mest när man ligger ner, en högabsorberande dubbel kärna med snabbt insläpp och antiläckagebarriärer. De underlättar även toalettbesök på egen hand och är lika lätta att ta på och av som vanliga , vilket uppmuntrar till större självständighet. 
 
TENA ProSkin Pants Night är tillverkade av textilliknande material som gör att luften kan cirkulera och erbjuder trippelt skydd för läckagesäkerhet och en torr och mjuk känsla. Hela 99% av vårdgivarna uppgav att TENA ProSkin Pants Night känns torra hela natten 3, och laboratorietester har visat att de är 32% torrare efter 7 timmars användning4. Precis som alla produkter i TENA ProSkin sortimentet, är de dermatologiskt testade och godkända av Skin Health Alliance. 
 
Har du en någon närstående som upplever sömnstörningar på grund av problem med urinblåsan? Läs mer om TENA ProSkin Pants Night och var du kan köpa dem eller beställa ett gratisprov.  
 
[1] Rose G, Decalf V, Everaert K, Bower WF. Toileting-related falls at night in hospitalised patients: The role of nocturia. Australas J Ageing. 2019;00:1-7. https://doi.org/10.1111/ajag.12696 
 
[2] Jämfört med TENA ProSkin Pants Super  
 
[3] 5602: TENA Pants Night, Quant In-home CUT, Poland, Nov 2019, n=128  
 
[4] Laboratorietester visar att TENA ProSkin Pants Night är betydligt torrare (32%) efter sju timmar (Rewet Lab Data och sju timmars mätning av TENA ProSkin Pants Night vs TENA ProSkin Pants Super). 

TENA ProSkin Pants Night

När hon sover bra, så gör du det också.

TENA-CGR-ProSkin-Pants-Night-Sidebox-500x500.jpg