Ingredienser TENA

Miljontals människor över hela världen har under många år använt våra produkter från TENA på ett säkert sätt, varje dag. Vi förstår att det är viktigt för dig att du känner dig både bekväm och säker när du använder våra produkter. Alla produkter från TENA är tillverkade av godkända material och vi har inrättat långtgående procedurer och väldigt stränga säkerhetskrav för att garantera att endast säkra material och ingredienser används samt att alla produkter uppfyller kraven i gällande lagar och bestämmelser.
 
De material som vi använder i samtliga av våra hygienprodukter har genomgått grundliga tester, som utförts av både interna och externa experter. Bland de externa experterna finns bland annat certifierade provningsinstitut. Detta för att se till att produkterna är säkra att använda i de avsedda syftena och att de uppfyller samtliga lagstadgade krav. 
 
För att du lättare ska kunna förstå vilka material som används i våra produkter har vi skapa denna översikt över de olika materialen och deras beståndsdelar. Lite längre ner på sidan finns även en ordlista.
 

Är det säkert att använda produkterna från TENA?

Alla hygienprodukter från Essity är säkra att använda i sina avsedda syften och de innehåller naturliga material som har använts på ett säkert sätt i ett brett utbud av absorberande hygienprodukter under många år. Produkterna används av miljontals kvinnor över hela världen. Materialen väljs normalt ut efter deras förmåga att absorbera och hålla inne vätskor, för att undvika läckage och göra dem bekväma att bära.
 
Dessutom samarbetar vi med EDANA, den internationella organisationen för nonwovenproducenter och andra hygienproduktföretag. Syftet med samarbetet är att garantera att vi uppfyller de allra tuffaste kraven vad gäller miljöskydd och produktsäkerhet. Endana:s medlemmar har frivilligt åtagit sig att arbeta för en hög nivå av kvalitet och säkerhet inom sektorn för absorberande hygienprodukter.
 

Anges alla material som används på förpackningen?

För närvarande finns det inga lagstadgade krav om detta. För att hjälpa våra konsumenter uppger vi om parfym har tillsatts, för att personer som är känsliga mot detta varnas.
 
Tabellen nedan visar vilka material som används i produkterna. De väljs ut tack vare sin överlägsna förmåga att absorbera och hålla inne vätskor.
 

Vad finns i produkterna från TENA?

 
Del av produktenMaterialFunktion
Ytmaterial Fibermaterial tillverkat av polypropen/polyeten/polyester/viskos. Produkten håller dig torr och bekväm genom att absorbera vätskan. 
Ackvisitionslager Poröst material som består av träfiber eller polyesterfiberLeder bort vätska från ytan och för den mot produktens kärna, där den sedan samlas upp.
Absorberande kärnaPappersmassa, en kombination av pappersmassa och superabsorberande material för och trosskydd. Ett poröst, pappersbaserat material används i vissa produkter.Absorberar och samlar upp vätskorna.
BindemedelBindemedlet består av diverse polymerer och syntetiska hartser.

Bindemedlet har två funktioner:

  1. Hålla samman de olika lagren i produkten.
  2. Det som finns i den självhäftande remsan: Ser till att produkten sitter fast i trosan.
Material på undersidanPolyetenfilm. I vissa trosskydd används fibermaterial.Förhindrar läckage.
FastsättningsmaterialPolymermaterialHåller produkten på plats. 
Elastiska materialPolymermaterialGer produkten en bra passform.
Doftämnen (endast vissa produkter)Parfym Ger produkten en fräsch doft.
TryckBläckFramhäver produktens form och funktion. 
Fästytans skyddspapperPapper med silikonbeläggning.Ett papper som skyddar den självhäftande remsan på produktens baksida.
Enstycksförpackning (gäller endast vissa produkter) Polyetenfilm, med en silikonbeläggning för vissa produkter.Skyddar produkten så att du kan ta med dig en av dem utan att den blir smutsig.
Extern produktförpackningPolyetenpåsar eller kartong.

Skyddar produkten. Detta är den förpackning som du ser på hyllan i butikerna.


Ordlista 

Förnybar pappersmassa: Massa som tillverkats av träfiber från ansvarsfullt skötta skogar. Pappersmassa används i våra bindor och

Fibermaterial (nonwoven): Ett tunt, textilliknande material. Termen används inom textilindustrin för material som varken är vävda eller stickade, som till exempel filt.

Polymerer Långkedjiga molekyler som kan vara antingen naturliga eller syntetiska. Plaster och ditt eget DNA består till exempel av polymerer. 

Polypropen/polyeten/polyester: Några av världens vanligaste plasttyper. De används i en lång rad vardagliga produkter, i allt från till lakan.

Superabsorberande polymer (SAP): Används för sin förmåga att hålla inne fukt. Används vanligtvis i bindor, blöjor och förband.

Syntetisk harts: Viskosa vätskor som härdar snabbt, vilket gör dem idealiska för att binda samman material. 

För mer information var vänlig använd vårt kontaktformulär här.