Varför TENA

Varför din närstående förtjänar en produkt från TENA

Du har mycket att tänka på när du tar hand om en person med . Därför är det viktigt att du har tillgång till skydd som du kan lita på. Då behöver du inte slösa tid på att undra: Är det tillräckligt absorberande? Kommer det att förhindra dålig lukt? Är det bekvämt? Är det lämpligt för huden?
 
Vi lyssnar ständigt på vårdpersonal, vårdgivare och vårdtagare och har lärt oss vilka behov ni har. Det har hjälpt oss att utveckla överlägsna inkontinensskydd och hudvårdsprodukter: lösningar som ni kan lita på för att kunna ge era närstående bästa möjliga vård.

Utmärkt absorption

Urin är en tunn och snabbflytande vätska som utan rätt typ av skydd kan läcka genom kläder och lakan på ett ögonblick. Produkterna från TENA har formats för nära, bekväm och säker passform och konstruerats med snabbt genomtränglig yta för snabb absorption och för att undvika risken för läckage. Snabbare absorption innebär mindre läckage och färre byten.

Exceptionellt fräscha

Med produkter från TENA kan din närstående trivas i sällskap med andra, utan att behöva oroa sig för dålig lukt. Våra inkontinensskydd är utformade för att neutralisera bakterier och ammoniak som ligger bakom oönskad lukt. Därför kan din närstående känna sig avkopplad och trygg i umgänget med släkt och vänner.

Extra torra

Arbetet med att hjälpa närstående att känna sig bekväma handlar om att hålla dem torra. Det är anledningen till att vår FeelDry™-teknik är en viktig del av våra produkter som ger kraftigare skydd. Tekniken leder bort urin från huden så snabbt att ytan blir torr igen på ett ögonblick. Det är lugnande att känna till detta, i synnerhet om du tar hand om en person som inte kan tala om när det är dags för ett byte. Tekniken är också till stor fördel på natten när det inte är möjligt att byta lika ofta. Eftersom produkterna från TENA avlägsnar fukten och håller huden extra torr hjälper de din närstående att få uppleva maximal komfort.

Färre hudproblem

TENA skyddar mot risker från urin som kan vara skadligt för din närstående ömtåliga hud. Huden irriteras lätt av urinen, i synnerhet när han eller hon sitter eller ligger under långa perioder. Därför är våra produkter konstruerade för att avlägsna all vätska från den absorberande ytan, så att den förblir mjuk och torr mot huden. Vår unikt utformade TENA Flex är ett exempel. Den har beprövad förmåga att minska hudirritation som uppstår som resultat av att ligga eller sitta i samma läge på grund av lång tids sjukdom eller funktionsnedsättning.

Enklare byten

Eftersom vårdarbetet omfattar många lyft kan det bli riktigt påfrestande att byta på en inkontinent person. Det blir särskilt tungt om personen måste förbli liggande under bytet. TENA Flex har specialutformats för att lösa detta. Den minskar påfrestningarna på ryggmusklerna och gör bytesprocessen enklare och bekvämare för dig och din närstående.

Den bästa hygienen för hudkomfort.

Tvätt och hygien är viktiga delar av inkontinensvården. Det är anledningen till att TENA har utvecklat ett sortiment med tvättkräm, våtservetter och fuktkrämer. De är särskilt framtagna för äldre personers ömtåliga hud – i synnerhet i mer känsliga områden. De gör det lättare för dig att tvätta din närstående i sängen och de lämnar huden ren, lugnad och fräsch.

Hitta rätt typ av produkt

Vilken produkt passar bäst för din närstående? Det beror på personens fysiska och mentala tillstånd. Använd vår produktväljare för att hitta den produkt som är rätt för din närståendes behov.