Martins historia

Läs Martins berättelse om hur det är att berätta för sin fru att man har problem med .

ATT BEHÖVA TÖMMA BLÅSAN VARJE HALVTIMME. ÄR DET NORMALT?

Martin , 42

I början skyllde jag på logiska förklaringar. Jag hade druckit för mycket kaffe. Jag hade druckit några öl kvällen före. Det var riktigt kallt ute. Men när det började läcka även efter att jag varit på toaletten blev det uppenbart att jag måste göra något.

Jag har ingen aning om när det började. Jag måste omedvetet ha förnekat det under en tid. Tanken slog mig inte att det kunde vara så. När den gjorde det, så förnekade jag det fortfarande. ? Kom igen! Det drabbar gamla gubbar och jag är inte gammal.

Först använde jag bara toalettpapper i underkläderna. Det var bara några droppar så det gick att hantera tills nästa toalettbesök. Men efter ett tag började jag använda min frus trosskydd. De var självhäftande och satt på plats, men absorberade inte så mycket. Och jag var orolig för lukten. 

Situationen gjorde mig allt mer besvärad och min självkänsla blev lidande. Jag började hålla mig ifrån min fru. Jag såg till att vi gick till sängs vid olika tider. Att vara intim var uteslutet.

Till slut uppbringade jag modet att berätta för henne. Och allting förändrades. Men inte så som jag hade trott. Jag vet inte säkert vad jag förväntade mig. Kanske att hon skulle tycka mindre om mig som man, men det första hon sa var att hon var lättad över att jag inte hade haft ett annat förhållande! Ha! Är det inte otroligt? Det har faktiskt fört oss närmare varandra. Att någon fanns att prata med gjorde världens skillnad.

Hon fick mig att besöka en läkare som gjorde en undersökning och testade mig för prostatacancer. Negativt. Han rekommenderade träning, blåsövningar och gav mig tips om skydd som är särskilt utformade för män. Nu har jag ett paket i skåpet och de är definitivt bekvämare än min frus trosskydd. Jag önskar att jag inte hade dröjt så länge med att berätta för min fru, men bättre sent än aldrig. Det var en sådan lättnad att berätta för henne. Jag förstod att jag inte hade något att skämmas för och att det finns många lösningar på .