Att gå ut med urinläckage

Många män med urinläckage oroar sig för att delta i sociala aktiviteter. Rädslan för urinläckage kan vara ett hinder, men med lite planering kan du skydda dig mot läckage och känna dig trygg.

Att gå ut med urinläckage

Här följer några praktiska råd för att hjälpa dig att vara ute och leva det liv du vill, istället för att låta oron för problem med urinblåsan att begränsa dig.

Kit för livet utanför hemmet

Fundera på vad som skulle kunna hjälpa dig att förbli skyddad och trygg under dagen, och skapa sedan ditt eget lilla kit med dessa artiklar. Ditt kit kan innehålla absorberande skydd eller skyddande underkläder, våtservetter eller kanske ett ombyte av underkläder, beroende på dina planer för dagen. Bara vetskapen om att ha ett kit med grejer kan göra dig mindre stressad och få dig att känna dig trygg i det dagliga livet.

Inkontinensprodukter för män

En viktig del för att kunna känna sig skyddad och trygg är att veta vilken typ av produkter som fungerar bäst för dig. Om du till exempel har ett mindre urinläckage med bara några droppar, så kan droppskydd vara lämpliga att använda dagligen. Och om du tycker att du läcker mer än några droppar kanske du vill satsa på skydd med högre absorptionsförmåga. TENA Men omfattar ett brett sortiment av produkter som skyddar mot , så titta närmare på produktsidorna och hitta vad som passar dig.

Hygien

kan orsaka hudirritation och luktproblem. Därför är det viktigt att hålla underlivet rent med vatten eller våtservetter. Luktproblem kan reduceras med hjälp av inkontinensprodukter för män och genom att dricka mer vatten. Att dricka vatten späder ut urinen så att den inte lika lätt orsakar lukt.

Planera

Om du är orolig för när du är hemifrån, kan du ta med dig några absorberande skydd. De är små och enstycksförpackade och kan tas med diskret i fickan. Om du kommer till en ny plats så kan du lägga märke till var det finns toaletter så att du inte behöver oroa dig när det tränger på.

Relaterade artiklar

Inkontinens, en introduktion

En av fyra män över 40 år upplever urinläckage i varierande grad och 1 av 8 män får vid någon tidpunkt i livet besvär med inkontinens. Det bästa sättet att hitta en lösning är att lära sig mer om urinläckage och inkontinens.