Tips och råd

Njut av det goda livet med tips och råd om manligt från män som vet vad de talar om. Vi har samlat all information du behöver direkt från experterna.

Tips och råd

Håll vätskebalansen

Håll vätskebalansen

Drick inte mindre vatten. Man kan tro att läckaget minskar genom minskat intag av vätska, men det leder bara till uttorkning och att urinen kan bli mer koncentrerad. Högre koncentration av urin kan medföra infektioner i blåsan och det vill ingen ha.
Måttlighet

Måttlighet

Med vätskor som förvärrar trängningar som koffein, alkohol och syntetiska sötningsmedel får du mer bråttom att besöka toaletten. Var inte orolig, du behöver inte ge upp det roliga, men du kan vinna på att till exempel vara återhållsam med koffein.
Sluta röka

Sluta röka

Du vet redan att rökning är skadligt för hälsan och ytterligare ett skäl till att sluta röka skadar inte. Visste du till exempel att tobak kan förvärra symtomen i urinvägarna? För att inte nämna det faktum att hostan som följer av rökning inte underlättar att hålla emot .
Slappna av

Slappna av

Stress är ingen behaglig känsla, speciellt inte då det kan orsaka eller förvärra dina symtom. Med avslappningstekniker som andningsövningar och meditation kan du bli bättre på att ta kontroll över din blåsa.

Rekommendation

Här är ett råd om vätskeintag som har fungerat för mig. Dra ner på vätskeintaget några timmar innan läggdags.

Ken

67