Att hålla sig aktiv med urinläckage

Det finns många sätt att behålla kontrollen och fortsätta att leva som du vill, oavsett vilken typ av urinläckage du har.

Att förbli aktiv med urinläckage och inkontinens

Behåll en aktiv livsstil

Är du orolig för att gå ut en kväll med dina kompisar, att delta på ett fyra timmar långt möte eller att gå på en basketmatch med dina barn? Det finns ingen anledning att avstå från dina vanliga aktiviteter bara på grund av urinläckage.

Här följer några korta råd som hjälp mot läckage och för att behålla kontrollen:

  • Gå på toaletten innan du går. Tömning av blåsan före alla planerade aktiviteter gör det lättare att ta det lugnt.
  • Kunskap är makt: Att på förhand veta var toaletterna finns, gör att du kan planera dina aktiviteter bättre och att du inte måste springa och leta efter en toalett när du behöver gå. Om du går på teater kan du exempelvis försöka få platser nära toaletten.
  • Fortsätt att dricka vatten: Undvik inte att dricka bara för att förhindra urinläckage under dina aktiviteter. Minskat vätskeintag orsakar uttorkning vilket förvärrar din situation. Med andra ord, kom ihåg att dricka.
  • Undvik vätskor som förvärrar trängningar. Det är viktigt att inte bli uttorkad och att vara återhållsam med urindrivande vätskor som te, kaffe och alkohol. Dessa drycker är kända för att få kroppen att producera mer urin.
  • Knip: Man vet att bäckenbottenträning bidrar till att motverka urinläckage, så se till att du genomför knipövningarna. Speciellt eftersom du kan göra dem både hemma och på jobbet.
  • Skydd mot urinläckage: Det finns jättebra produkter som skyddar mot . Produkter från TENA Men är speciellt utformade för att vara diskreta, bekväma och säkra och för att passa din livsstil. De har olika absorptionsnivåer, från tunna droppskydd till absorberande engångskalsonger, och du kan vara säker på att hitta en produkt som passar dig.
  • Med dessa enkla råd kan du öka din livskvalitet och lättare fortsätta med dina vanliga aktiviteter och känna dig trygg.