Hur pratar man om urinläckage

Det kan kännas obekvämt att prata om personliga problem, men nyckeln till en lösning är en öppen och rak dialog med både läkaren och dina närmaste.

Hur pratar man om urinläckage

Att prata med sina närmaste

Att prata med sin partner, en nära vän eller en läkare kan vara ett stöd i situationen. Genom att ta första steget och börja tala om det, blir det lättare att få den hjälp du behöver för att hitta rätt lösning.

Kom ihåg att du är inte ensam. Miljoner människor som är friska i övrigt lyckas varje dag med att hantera samma problem. Det är också möjligt att någon av dina vänner har samma problem som du.

Sist men inte minst bör ingenting få hindra dig att göra det du vill, så se till att ta det första steget mot lösningen genom att prata om dina problem med någon du litar på.

Att prata med din läkare

Intima hälsoproblem som eller frekvent urinering kan verka svårt att diskutera. Därför är det bra att tänka på att ämnet kan kännas besvärande att prata om personligen, men att det för läkaren är ett vanligt medicinskt problem. Var inte rädd för att ställa frågor, det är trots allt det enda sättet att få svar.

Här följer några bra sätt att förbereda sig för mötet med läkaren:

  • Att göra en lista över dina symtom kan hjälpa läkaren att avgöra vilken typ av urinläckage du har problem med och även att fastställa orsaken till problemen.
  • Det är lätt att glömma några av dina frågor när du pratar med din läkare. Det är därför en bra idé att skriva ner dina frågor före besöket. På så sätt vet du att du kan få svar på alla dina frågor under mötet.

Relaterade artiklar

Inkontinens, en introduktion

En av fyra män över 40 år upplever urinläckage i varierande grad och 1 av 8 män får vid någon tidpunkt i livet besvär med inkontinens. Det bästa sättet att hitta en lösning är att lära sig mer om urinläckage och inkontinens.