Inkontinensskydd för män – hur ofta ska du byta dem?

Vid är det viktigt att du väljer rätt produkter, men det är minst lika viktigt att du använder dem på rätt sätt. De diskreta skydden för män från TENA har en maskulin design som skyddar både mot läckage och oönskad lukt. Här följer svar på frågor om hur ofta skydden bör bytas under dagen och natten samt hur du behandlar hudirritation.

Hur ofta bör skyddet bytas?

Som tumregel bör skyddet bytas tre till fem gånger om dagen. Behovet varierar från person till person baserat på olika faktorer som hudstatus, läckagemängd och vilka inkontinensprodukter för män som används. Det viktigaste är att byta inkontinensprodukten innan den överskrider sin absorptionskapacitet. På så sätt förhindrar du läckage och minskar även risken för hudproblem som kan leda till oönskad lukt, dermatit och infektioner.
 
Välj rätt skydd för dina specifika behov. Tänk på att välja lämplig storlek, absorptionsnivå och skyddstyp, och se till att skyddet sitter säkert och bekvämt på plats, särskilt runt ljumskarna. TENA erbjuder en mängd skydd för män som passar olika behov, livsstilar och absorptionsnivåer.
TENA Men Nivå 1 och 2

Skydd för män från TENA

Håll dig torr och känn dig säker, dag som natt. Ett mycket säkert skydd med en kroppsnära och bekväm passform.

Varför byter vissa män torra skydd?

Även om samtliga absorberande produkter från TENA både är mjuka, absorberande och skyddar mot oönskad lukt, vill vissa män byta dem oftare eftersom vi alla har olika behov. Det gäller framför allt de som har en aktiv livsstil.
 
Ibland kanske du vill byta skyddet för att känna dig fräsch, även om det inte innehåller mycket urin. Gör vad som känns bäst för dig! Tänk på att rengöra det känsliga underlivsområdet med lämpliga produkter när du byter skydd.

Hur behandlar man hudirritation?

Långvarig fuktexponering kan försvaga huden. Det är därför viktigt att byta inkontinensskyddet innan absorptionskapaciteten överskrids. Ta hand om eventuell hudirritation genom att varsamt rengöra området med lämpliga produkter och sedan torka av med en handduk. När området är rent och torrt, applicerar du en vårdande barriärkräm. Kontakta vårdcentralen om irritationen kvarstår.

Ska inkontinensskydden bytas under natten?

Under natten ska inkontinensskyddet bytas mer sällan. God sömn är viktigt för hälsan och inkontinensprodukten ska bidra till en ihållande sömn i stället för att avbryta den.
 
Hög absorptionsförmåga är viktigt för en god sömn. TENA Men Nivå 3 är utformade med absorptionszon, förstärkning framtill och dubbel kärna – så att du håller dig torr och säker dag som natt.

Du är inte ensam

hos män är normalt och mycket vanligt. Trots detta omges inkontinens fortfarande av sociala stigman. På TENA strävar vi efter att bryta dessa negativa uppfattningar och sprida kunskap för att öka acceptansen kring ämnet. Om du lider av inkontinens men inte har vågat kontakta en läkare än, vill vi påminna dig om att det inte är något fel med att be om hjälp. Det är snarare ett tecken på styrka. Det kan även kännas skönt att lätta på hjärtat för en närstående.
 
Med hjälp av rätt produkter är du redo att ta dig an dagen utan att behöva oroa dig för läckage. Tänk på att alltid byta inkontinensskyddet innan det blir för blött och se till att hålla underlivsområdet torrt, rent och skyddat. På så sätt håller du huden frisk och får bättre koll.