Behåll kontrollen med TENA Men

Man har som regel kontroll över alla aspekter av livet, så låt inte urinläckage ändra på det. Med TENA Men kan du behålla kontrollen över ditt urinläckage och fortsätta att vara den som bestämmer över ditt liv.

Att förbli aktiv med urinläckage

Det finns många sätt att behålla kontrollen över sitt liv och fortsätta att leva som du vill, oavsett vilken typ av urinläckage du har.

Här följer några enkla råd om hantering av läckage och hur man behåller kontrollen:

  • Gå innan du går - Att tömma blåsan innan alla planerade aktiviteter gör att du slipper oroa dig.
  • Kunskap är makt - Att på förhand veta var toaletterna finns, gör att du kan planera dina aktiviteter bättre och att du inte måste springa och leta efter en toalett när du behöver gå. Om du går på teater kan du exempelvis försöka få platser nära toaletterna.

Läs mer

Fråga uroterapeut Marie

Har du en fråga? Ställ en fråga till uroterapeut Marie eller varför inte gå igenom de vanligaste frågorna om urinläckage.

Fråga uroterapeut Marie

Relaterade artiklar

Inkontinens, en introduktion

En av fyra män över 40 år upplever urinläckage i varierande grad och 1 av 8 män får vid någon tidpunkt i livet besvär med inkontinens. Det bästa sättet att hitta en lösning är att lära sig mer om urinläckage och inkontinens.

Bäckenbottenträning

Kontrollen över blåsan kan förbättras med rätt övningar. Bäckenbottenträning kan hjälpa dig att förhindra, minska eller hantera dina problem med urinläckage.