Kvalitetsvård är prisvärd

När det handlar om inkontinens är barnets välbefinnande den absolut högsta prioriteten för föräldrar eller vårdgivare. Det handlar inte bara om pengarna utan även om den tid som ägnas åt att hantera situationer när du hellre skulle vilja spendera kvalitetstid med ditt barn. En investering i rätt produkter som passar ditt barns behov och situation kan vara till stor hjälp i det långa loppet. Kom ihåg att genom att söka hjälp i vården finns det möjlighet att få både råd och ekonomisk hjälp med ditt barn inkontinens. 

Mindre läckage betyder färre byten

Säkert skydd och effektiv torrhet ger mindre läckage. Detta innebär att du kan tillbringa mindre tid på byten och tvätt, kasta färre engångsartiklar och därför minska dina kostnader. 

Förhindra onödig hudirritation

Se alltid till att köpa dermatologiskt testade kvalitetsprodukter. De hjälper till att hålla huden mjuk och hälsosam, och de innebär förstås också att du inte behöver kasta bort produkter i onödan.

Skapa trygghet

Utöver att vara till fördel för barnets fysiska välbefinnande kan de rätta produkterna även ha en positiv inverkan på barnets psykiska hälsa. Effektivt skydd med snabb absorption förhindrar fukt och läckage, vilket ger ditt barn en säker och bekväm och därigenom trygg och glad känsla.

Skydd som sparar både tid och pengar

Förutom den torrhet som ett byxskydd, en byxblöja eller en blöja ger kan det vara smart att investera i ett sängunderlägg från TENA (madrasskydd) som absorberar när olyckan är framme. Det skyddar mot sängvätningsolyckor, förlänger madrassens livslängd och minskar stressen med att byta lakan på nätterna. Ett bra tips är att skapa flera lager: först ett lakan, sedan underlägget och slutligen ett lakan till. På så sätt kan du enkelt ta av de två översta skikten efter sängvätning och ha sängen delvis bäddad. 
 

Få inkontinensskydd förskrivna

I Sverige finns möjlighet att få inkontinensskydd förskrivna till ditt barn. Det innebär att ni får hjälp att prova ut rätt skydd samt får skydden kostnadsfritt ifrån vården. Tala med er läkare, vårdcentralen eller skolhälsovården för att få mer information och hjälp med en förskrivning till ditt barn.