Om oss

Visste du att 1 av 3 kvinnor och 1 av 4 män drabbas av någon form av ofrivilligt urinläckage någon gång i livet? Det är svårt att tänka sig något annat hälsotillstånd som är så vanligt förekommande, men ändå okänt för många.

Vi på TENA har ett starkt engagemang för att utveckla produkter och tjänster som minimerar den påverkan som inkontinens har på människors liv. När vi gör det beaktar vi de många känslomässiga frågorna kring tillståndet. Det är därför vi vill dela med oss av vad vi har lärt oss och hjälpa till att skingra många av de myter och tabun som finns kvar även i vår tid.

Med över 40 års erfarenhet är TENA världsledande inom inkontinensvård och levererar produkter och tjänster till enskilda personer och vårdenheter i över 90 länder.

I Europa är vi varumärkesledare (med en marknadsandel på 40 %) och varumärket växer även i USA. Vi expanderar nu även i Central- och Latinamerika, Fjärran Östern, Indien och andra utvecklingsregioner. Vi ligger i framkant när det gäller att utveckla produkter som uppfyller behoven för enskilda personer, vårdgivare, läkare och vårdenheter runt om i världen.

TENA ägs av SCA som är ett globalt hygien- och pappersföretag. Förutom TENA äger SCA fler välkända varumärken som Libresse, Libero, TORK och Edet.

SCA grundades i Sverige år 1929 av Ivar Kreuger och sysselsätter idag runt 50 000 personer. Företagets aktier handlas på börserna i Stockholm, London och New York. Om du vill veta mer kan du läsa SCA:s företagsrapport.