Praktiska tips för föräldrar

Tipsen kommer från föräldrar, sköterskor och lärare.

Tips 1: Gör några praktiska förändringar. Du kan placera linneskåpet så att det finns nära till hands på natten när du är sömnig. Du kan också ha ett extra täcke i beredskap (eftersom det kanske inte bara är lakanet som blir blött).

Tips 2: Skydda madrassen med t.ex. ett underlakan eller underlägg.  Och se till att våta sängkläder läggs i tvätten så fort som möjligt.

Tips 3: Om barnet har kompisar hos sig, kontrollera att sängen är ren så att barnet inte behöver bli generat inför sina vänner. Om barnet känner oro för att råka kissa på sig i vänners närvaro, hjälper det att bära ett skydd med doftkontroll så att barnet kan slappna av och till fullo njuta av att leka med sina kompisar.Du kan se vad som finns på vår Produktutställning

Tips 4: Sova över hos kompisar
Investera i en tvättbar sovsäck. Du kan sedan lägga in en TENA-produkt i sovsäcken (eller i pyjamasen) så att barnet kan byta om inuti den. 

Tips 5: Hantera lukt
Lukt kan väcka misstanke. Använd därför specialtillverkade skydd - skydd som är utformade som en byxa ( TENA Pants) som kan neutralisera oönskad lukt.

Tips 6: När du går och lägger dig, väck eventuellt barnet så att det kan gå på toaletten. Om barnet inte kan hålla sig hela natten kan detta toalettbesök skapa en rutin, så att han eller hon kissar en bit in i nattsömnen och därmed sparar bådas sömn.


Tips 7: Om du ska ta med ditt barn till läkaren, ring i förväg och diskutera situationen. På så sätt behöver du inte dra alla detaljer när barnet är med, och göra det mer generat än nödvändigt. Alla tre kan då ha en öppen och rak diskussion utan att tala över barnets huvud.

 Ladda ner vår lilla folder Om sängvätning.